EHS Foreningen for elektro hyper sensitiveEHS collage 3
 

       

AKTUELT

Trådløse smartmeters

Problematikken omkring de fjernaflæste elmålere(Smartmeter) kommer stille snigende ind i alle danske hjem i disse år, da Bekendtgørelse 1358 dikterer, at fjernaflæste elmålere skal installeres i hele landet inden udgangen af 2020.

 

At elselskaberne vælger en trådløs fjernaflæst elmåler, er elselskabernes valg. Det står IKKE nedskrevet i bekendtgørelsen. Kommunikationen mellem elselskaberne og vore medlemmer i foreningen har været meget forskellige, når medlemmer har gjort elselskaberne opmærksomme på, at medlemmerne ikke ønsker en trådløs fjernaflæst elmåler installeret.

 

EHS foreningen har i samarbejde med Rådet for Helbredssikker telekommunikation, holdt møder med brancheforeningen Dansk Energi for at finde nogle løsninger på problematikken.

 

EHS foreningen kan kun på det kraftigste anbefale, at alle holder fast i, at man ikke ønsker en trådløs fjernaflæst elmåler. Heller ikke med antenne installeret på tag eller i skel. Ingen kan med sikkerhed sige hvor meget eller hvor lidt en trådløs måler kommer til at stråle. Selvom dit elselskab fortæller dig, at måleren kun sender 4 gange per time, og at det er via et meget svagt signal, så er faktum, at det kan el- selskabet ikke engang vide med sikkerhed.

 

I EHS foreningens medlemsblad har biolog og cand. scient, Pernille Schriver opstillet en række gode råd til hvad du selv kan gøre i mødet med dit elselskab.

 

Da vi i øjeblikket får rigtig mange henvendelser har vi valgt at lægge de gode råd ud til alle her.

 

Hvad kan du selv gøre?

Find mere information på STOP SMARTMETER

Se filmen 'Take Back Your Power' - her med danske undertekster

 

Relevante spørgsmål til kandidaterne i kommunal- og regionsvalg

Det forestående valg i november er en kærkommen mulighed for os alle til at få vore lokale kommunale og regions politikere i tale.

 

Brug de vedhæftede spørgsmål til at stille til vælgermøde, skrive et læserbrev, snakke med en politiker over disken i den lokale Brugs eller ring til en en af kandidaterne og få en snak om de helt konkrete eksempler, som findes i dokumentet. Under hvert emne kan du trykke på linket og få mere baggrundsviden og "skyts", hvis du kommer ud i en debat, hvor du har brug for flere fakta og viden om emnet. Du kan i dokumentet også læse om hvilke ansvarsområder kommunerne og regionerne sidder med.

Download spørgsmål her

 

Ny norsk bog om EMF beskyttelse

På Rådet for helbredsikker telekommunikation's hjemmeside kan du gratis downloade en helt ny Norsk bog om EMF beskyttelse.

 

Som de skriver: "En kompetent nordmand har skrevet en rigtig god og forståelig e-bog om elektromagnetiske felter i bred forstand. Der er gode forklaringer på de mange begreber og ord, der er links til relevante studier og ikke mindst er der forslag til beskyttelse - mod både højfrevnt og lavfrekvent."

 

http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk/nyheder/god-norsk-vejledning-om-emf-beskyttelse

 

Artikel i Lemvig Folkeblad

Nelly Thomsen blev syg, da hun fik en ny iPhone. Nu er hun tvunget ud på landet for at komme langt væk fra strålende mobilmaster, routere - skriver Lemvig folkeblad.

Læs artiklen her

 

KURSUS i uge 40

Få styr på teknik og kommunikation

Som medlem af foreningen kan du deltage i efterårets kursus i teknik og kommunikation. Fire kompetente undervisere deler kvit og frit ud af viden og erfaringer der kan gøre en stor forskel som EHS ramt.

 

Tilmeldingsfrist er 1. september til Pernille Schriver på schriver.ehs@gmail.com eller tlf. 64 67 01 06.
Der er kun 32 pladser så det er efter først til mølle princippet.

Praktiske informationer

Tid: Lørdag den 7. oktober kl. 11.00 til søndag den 8. oktober kl. 15.00

 

Sted: Gomde Buddistcenter, Smedehalden 3, Espe 8420 Knebel


Pris: 350,- som indbetales på foreningens konto. 

Husk at skrive KURSUS og angiv navn på deltagere. Tilmeldingen er først gyldig når pengene er indbetalt.


Mad og måltider:
Kurset er holdt på et lavprisbudget og derfor beder vi hver enkelt deltager om at medbringe et lille bidrag til maden i form af økologiske grøntsager og/eller frugt svarende til det man selv ville kunne spise på et døgn.


Lørdag ved ankomsten bedes man også medbringe egen madpakke.

Vi og vores "madteam", sørger resten af kurset for brød, ris, kød, pålæg, kaffe, the og kage o.lign.
Du skal være indstillet på en praktisk opgave i forbindelse med et måltid eller to.

 

Sovefaciliteter: 
Der er 4 ledige enkeltværelser som man kan booke ved en merbetaling på 100,- og resten bliver fordelt på 8 dobbeltværelser, 1 trippelværelse samt en lille sovesal med 10 senge - her gælder det igen om at være hurtigst.

Sover du på værelser skal du enten medbringe sengelinned eller leje det for 75,- (dette afvikles på kurset)

Der forefindes ikke dyner og puder i sovesalen og man skal derfor selv medbringe sovepose eller sengetøj. Er det et problem så henvend dig til foreningen på 62 25 11 28 eller mail: christinamellgren.ehs@gmail.com.


Transport:
Der vil være opsamling i bil ved busstationen i Rønde efter ønske.


Kursusprogram:

Lørdag d. 7. okt.
kl. 11-12 Indkvartering, info om kurset og spisning af medbragt frokost/madpakke
kl. 12-14 'Signalanalyse af digitale transmissioner og deraf følgende biologiske påvirkningsmekanismer'ved Kim Horsevad
kl. 14-15: Pause for de, som trænger, og mulighed for spørgsmål til Kim for de, som har brug for dette.
kl. 15-17: 'Gennemgang af Jording' ved Vagn Larsen
kl. 17-19: Aftensmad 
kl. 19 -21: 'Socialt samvær' eller 
'Real-time signalanalyse med spectrum analyzer' og  'Afskærmning af computere' ved Kim Horsevad. Afholdes i telt væk fra kursussted, da der tændes elektrisk udstyr.

Søndag d. 8. okt.
kl. 7-8 Morgenmad
kl. 8-10 'Kontakt til myndigheder, skoler og børnehaver. Hvordan skrives et læserbrev, så medierne trykker det? Hvilke medier kan med fordel benyttes? Hvordan kommer man i dialog og hvilke slagkraftige argumenter kan bruges?' ved Pernille Schriver
kl. 10-10.30 Pause
kl. 10.30-12 EMF historik og nyttige modargumenter i en debat ved Henrik Eiriksson
kl. 12-13 Frokost
kl. 13-14.30 Henrik Eiriksson fortsætter: 'EMF historik og nyttige modargumenter i en debat'
kl. 14.30-15: Samlet spørgerunde til oplægsholderne samt evaluering af kurset

Under hele kurset er der også adgang til templet hvor man kan meditere eller finde ro samt smuk natur at gå ture i.

Spørgsmål:

Tilmelding og kursusprogram: Pernille Schriver (se ovenfor)
Madteamsleder: Lone Klemmensen mail: frivillig@ehsf.dk tlf. 86 30 19 65
Forespørgsel om afhentning eller formidling af evt. samkørsel: kontakt@ehsf.dk eller frivillig@ehsf.dk

OBS - husk at møde op duftneutral (tøj vasket i parfumefrit vaskemiddel - duftfri personlig hygiejne) - samt - at alt trådløst teknik - telefoner - smarte skridttællere - ipads - computere osv. - skal forblive slukket i bilen eller efterlades derhjemme.

 

 

Lovpligtig installering af fjernaflæste elmålere - oftest med trådløs aflæsning også kaldet Smartmeter - udgør et helbredsmæssigt problem.

I en aktuel sag ved Give har et ægtepar brugt mange år på at bygge og indrette deres hjem, så de har så lille en eksponering af både lav frekvent og høj frekvent stråling, samt elektromagnetiske felter EMF. Derfor nægter de at lade en fjernaflæst elmåler installere i deres hjem eller på deres grund, da deres elselskab MES benytter Kamstrups fjernaflæsete måler, som udelukkende sender data via trådløs datakommunikation.

 

Den nye lovgivning på området har længe været et stort problem for EHS ramte overalt i Danmark. Mange har ofte stået alene i kampen for at forsvare deres sidste strålefrie "helle" - hjemmet - som det eneste og sidste mulige opholdsted, hvor kroppen ikke overbelastes.

 

EHS foreningen er gået overordnet ind i sagen og har haft kontakt til og sendt informationer til Dansk Energi, Energistyrelsen, Energiministeriet, Energiminister Lars Chr. Lilleholt, enkelte lokale energiselskaber deriblandt MES og NEF.

 

Pt. arbejder vi på at komme igennem til pressen således, at der kan komme positiv og konstruktiv fokus på området, og at vi ikke hver især skal kæmpe hver vores lille kamp ude i vores lokal område med hver vort elselskab. Ligeledes er vi i gang med at udfærdige et officielt brev fra foreningen, som sendes/kan sendes til lokale elselskaber, både elselskaber som endnu ikke har opsat fjernaflæste målere, men også elselskaber, som allerede har implementeret de lovpligtige målere.

 

Overordnet burde der være taget hensyn helt fra begyndelsen af udrulning af fjernaflæste målere. Vores tidligere Energiminister Rasmus Helved Petersen har på et spørgsmål fra EHS Foreningen fra 13. maj 2014 vedr. ovenstående svaret citat:" Da der findes flere mulige tekniske løsninger for dataoverførelse, bør det være muligt i konkrete tilfælde at finde teknologi, der ikke belaster forbrugere med EHS overfølsomhed".

http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk/

 

Facebook

 

Følg med i sagen her på siden og på vores Facebook side https://www.facebook.com/groups/EHSforeningen

 

 

Find mere information om fjernaflæste el- og vandmålere på websiden

stopsmartmeter.dk

 

EMF retningslinier 2016, udarbejdet af Det Europæiske Akademi for Miljømedicin, EUROPAEM - nu på dansk

Nu kan du downloade den danske oversættelse af de europæiske retningslinjer for forebyggelse, diagnosticering og behandling af helbredsproblemer og sygdomme relaterede til EMF (elektromagnetiske felter)

Hent EUROPAEM dokumentet

 

Ny liv i EHS foreningens frivilligarbejde

Beslutningen om at udvide årets generalforsamling med en ekstra dag til foredrag og undervisning resulterede i et rekordstort fremmøde.

Gennemsnitsalderen i foreningen er faldende da en stor del af de nye elektro hypersensitive er unge. Interessen for foreningens oplysnings- og hjælpearbejde er stort og på trods af at det daglige liv som "digital miljøflygtning", betyder at kræfterne er små og det begrænser virkeområderne, er virkelysten stor.

Frivilligkorpset er nu fordoblet og der er mulighed for virkeliggørelse af flere initiativer, bedre lokale netværk og mere kontakt mellem medlemmer i det daglige.

 

26 foreninger sætter fokus på truet patientsikkerhed

Formænd for 26 patientforeninger - med ialt 34.000 patienter - har længe set med bekymring på en udvikling i sundhedssystemet, der i høj grad truer patientsikkerheden i Danmark. Omkring 300.000 mennesker, heraf måske også dig, risikerer at blive fejlbehandlet, fordi danske psykiatere har valgt, at samle en række fysiske sygdomme under det psykiatriske forskningsbegreb "funktionel lidelse".

 

Læs mere - og skriv under her

 

EHS-foreningens klage til Ombudsmanden samt Institut for Menneskerettigheder

EHS Foreningen indsendte i marts 2016 en principiel klage vedr. diskriminering af EHS ramte på grund af handicap til Institut for Menneskerettigheder og Folketingets Ombudsmand.

 

Åbningsskrivelsen - beskriver klagens grundlag og indleder den omfattende Uddybende redegørelse

 

Folketingets Ombudsmand

• Svar fra Ombudsmanden den 27. april 2016

• Kvitteringsbrev fra EHS Foreningen til FO 24. maj 2016

 

Institut for Menneskerettigheder

• Svar fra Institut for Menneskerettigheder den 18. maj 2016

• Kvitteringsbrev fra EHS Foreningen til IFM 24. maj 2016


 

MØDE MED DANSK ENERGI

På baggrund af smartmeter sagen med Kirsten og Ib Sæderup fra Give denne sommer, havde EHS Foreningen fået lejlighed til at mødes med el-selskabernes branche organisation Dansk Energi i København d. 8. aug.

 

Biolog og miljøvejleder Pernille Schriver fra EHS Foreningen samt to medlemmer af Rådet for Helbredssikker Telekommunikation deltog.

Smartmeter problematikken folder sig ud i disse år, da elselskaberne har pligt til at installere fjernaflæste elmålere inden udgangen af 2020. De fleste elselskaber vælger en trådløs fjernaflæst elmåler, selvom det ikke er selskaberne pålagt lovmæssigt. Der står i en bekendtgørelse 1358, at det blot skal være en fjernaflæst og derved kan en kablet løsning vælges.

 

Resultatet af mødet blev, at begge parter finder brugbare løsninger til borgere, som ikke ønsker at have en trådløs fjernaflæst elmåler inde i huset. Samt en aftale om at fortsætte dialogen.

 

Foreningen opfordrer medlemmer til at holde fast i, at der ikke skal installeres en trådløs elmåler i deres hjem. Kontakt gerne Pernille Schriver fastnet tlf. 64670106 eller skriv på schriver.ehs@gmail.com i tilfælde af, at el-selskaberne ikke er forstående. Så vil vi i foreningen forsøge at være behjælpelige.

 

Læs gerne mere om baggrunden for denne problematik på http://www.stopsmartmeter.dk

 


UNDERSKRIFT INDSAMLING

• Trådløst udstyr benytter mikrobølger - en form for stråling - til at overføre data!

• Danmark er blandt de lande i verden, som har det højst tilladte strålingsniveau fra trådløst udstyr.

 

• Børn optager op mod den dobbelte mængde mikrobølgestråling fra trådløst udstyr ift. voksne!

• Børn i daginstitutioner og skoler udsættes hver dag for langtidspåvirkning af stråling på trods af, at Europarådet i 2011 anbefalede alle medlemslande at beskytte børn og unge imod mikrobølger

• Mikrobølger gennemtrænger alle kroppens celler


Skriv under her

 

No wifi

  
copyright EHS Foreningen